Game laptops

Bekijk de beste gaming laptop deals. Bekijk ⏩ vergelijk ⏩ bestel jou nieuwe gaming laptop voor een mooie prijs! Dat is wat we doen bij bestelaptopdeals.nl

Waar moet je op letten bij een game laptop?

Bij desktop PC’s kun je je computer helemaal zelf samenstellen en eventueel later nog uitbreiden. Het fijne van een game laptop is dat je deze gemakkelijk met je meeneemt en in de trein nog even een potje speelt. Waar moet je bij een gaming laptop nog op letten?

Videokaart (GPU)

Een belangrijk aspect is een goede videokaart. Het ligt eraan wat voor spellen je speelt, maar een goede videokaart is wel fijn. Dit noemen we de grafische kaart of de GPU. De GTX 1050 is een goed instap videokaart waar je al een heel eind mee komt. Wil je naar een hoger niveau? Dan is de GTX 1060 een mooie. Met een GTX 1070 of GTX 1080 kaart speel je games op het hoogste kwaliteit. Let wel op want grafische kaarten slijten snel en bij een game laptop kun je deze moeilijk vervangen.

Fortnite spelen
Computer onderdelen

Opslag, werkgeheugen en harddisk (CPU)

Naast de grafische kaart is de processor en opslag ook een belangrijke. Een i7 processor is beter dan een i5. Maar investeer vooral in de grafische kaart (GPU) in plaats van de CPU.

Opslag en werkgeheugen zijn belangrijk om mee te nemen in keuzes. Om games goed te kunnen spelen is een werkgeheugen van minimaal 8GB nodig. Qua harddisk is een SSD voldoende. Voor de beste kwaliteit is een SSD harddisk met 16 GB aan werkgeheugen aan te raden.