macOS 13 Ventura komt eraan!

macOS 13 Ventura komt eraan!

Deel dit product

Op het WWDC event van Apple op 6 juni is een nieuw Mac OS aangekondigd. De opvolger van macOS 12 Monterey gaat macOS 13 Ventura heten. In dit artikel alle nieuwe functies uitgelegd.

De grootste vraag is natuurlijk wanneer kan ik mijn laptop updaten naar deze versie? De beta versie is vanaf juni beschikbaar voor ontwikkelaars. Naar verwachting kan iedereen in oktober of november 2022 zijn laptop updaten naar macOS 13 Ventura. 

Apple vernoemt zijn besturingssystemen altijd naar een plaats in Californië. De naam Ventura is een badplaats wat zeer geliefd is bij surfers. Daarnaast is deze stad bekend om zijn mooie historische centrum San Buenaventura met museums en restaurant.

macOS 13 Ventura functies

Systeeminstellingen:

De app systeemvoorkeuren waar je alle instellingen van je computer kunt vinden, heet in de nieuwe voortaan “Systeeminstellingen”. Ook krijgt het een nieuw ontwerp. Het gaat meer lijken op het design van iOS en iPadOS.

Stage manager:

Je krijgt een speciale weergave te zien waarbij er een app in het midden staat. De andere apps die actief zijn, staan in de zijkant in een balk. Daarnaast heb je snel toegang tot apps vanuit de Dock.

Weer en klok app: 

Op dit moment hebben alleen iOS en iPadOS een weer en klok app. Deze apps komen nu ook naar macOS. 

macOS Ventura functies

Veranderd deelmenu: 

Het menu om links of afbeeldingen vanuit Safari of een app te delen met andere mensen gaat er meer uitzien zoals het er nu uitziet in iOS en iPadOS. 

Siri verbeterd:

Siri werkte op de Mac niet heel goed. Veel opdrachten kon de stemassistent niet uitvoeren zoals het zetten van een timer. Dan wordt er een herinnering gemaakt. Apple gaat dit aanpakken en Siri verbeteren. 

Het duurt dus nog even voordat we deze update kunnen downloaden. De update wordt in oktober of november verwacht.

Tijdens het WWDC event heeft Apple ook nieuwe MacBook’s aangekondigd. Bekijk hier allen Apple laptops met de beste deal!