Nieuwe MacBook Air in aantocht

Nieuwe MacBook Air in aantocht

Deel dit product

Dinsdagavond hield Apple een (digitaal) event, het WWDC. Op dit event presenteert Apple software updates voor allerlei producten maar hebben ze ook een nieuwe MacBook Air aangekondigd.

Deze nieuwe MacBook Air krijgt als eerste een M2 chip. Apple is twee jaar geleden zijn eigen chip gaan ontwikkelen en vaarwel gezegd tegen de Intel chip. De M1 chip is een energiezuinige en krachtige chip die nu standaard in de MacBook’s en iMac’s zit. Zelfs de nieuwste iPad bevat deze. De fabrikant komt met een tweede generatie chips onder de M2. De processor wordt nog sneller, krachtige en efficiĆ«nter.

Nieuw design

Niet alleen bevat deze nieuwe laptop een nieuwe processor, ook heeft het een nieuwe behuizing. De behuizing loopt niet meer schuin af, maar is hoekiger net zoals de Pro versie. Volgens Apple blijft de laptop heel licht 1,23 kilogram en 11,3 millimeter dun. Er is ook een 13,6 inch gemaakt. Tot nu toe was de MacBook Air alleen verkrijgbaar in 13 inch. De randen van het beeldscherm zijn dunner gemaakt, de webcam is met een kleine inkeping boven in de rand geplaatst.

De webcam ondersteunt nu een 1080p in plaats van 720p. Dat zorgt ervoor dat ook in ruimtes met minder licht je toch goede kwaliteit beelden hebt. De laptop heeft twee Thunderbolt-aansluitingen, MagSafe poort en een koptelefoon poort. De laptop is vanaf volgende maand in vier kleuren beschikbaar en gaat 1.519 euro kosten.

Bekijk alle Apple laptop deals!